Wednesday, December 8, 2010

my besttfwennn wedding prt 1

salam...
wehooooooooooooo...hepiinyerkkk bileee most of my freennn sumee pakat kawen dah...haiyooo..advance sunggoh depa neh noo!hahahaha...n last aku attend wedding ritu which is my bestt bhesttt bestttt fren wedding....makcikk neh mmg satu2 nyerkk pompuan paling gile akuu penah knal..n at last dia kawen gakkk!hahahahah...nm diyee kann,nurul fatehah,tapi gayee nak hebat letak nm toteh...hahahahaa.. xbley blaaaa hokehhh nm...aritu 4hb bulan jadik dah diyee bini oang...n aku mmg sangat2 hepi sebab terhapusnyerkk sudahhh satu2nyerk playgyrl kat muke bumi neh..muahahahaha...si toteh neh my osmet mase aku study kat shah alam dlu(mase degree)...diyee neh mmg sahabat tebaekk laa...gile2 diyee tuh aku leh trimee..n that's why aku sanggup turun ke johor,ke ulu kampong diyee tuh nak menyebok dok atas pelamin ngan diyeeee...hahahaha...n my others best fren which is serumah ngan aku gak dluuu(doang neh gilee gakkk)...pon sanggoppp pure2 sakit neh nak mintak MC sebab nak g johoooo...mmg bravoo doang nehh!muahahhaahh..lagiponnn kitoang mmg knal sangat ngan laki diyee neh...sooo...mmg wajib tandang la kannn...dlu si laki dia neh slalu kasik beras kat umah kitoang mase kami blajoo,roti canai laa,roti saden...sebab tuh kami sayang laki diaa..ehhhhhhhhhhhhhhhh....hahahah~amponn tuankuuu!

aku mmg besa hati sangat sebab family diyee mmg kasik layanan tebaekk laaa.....n malam sebelum si toteh menikah tuh,dia jak kitoang betige neh berimpit tdo dalam bilik penganten diyeee..makaaaaa....kami2 neh la yang rasmikan katil dia dluu..muahahahahaaha....dia nyeee ngan sebokk berinai,then malam2 tuh sebok suruh garu pipi laa,hidung laa,gatal kaki laaaa...aderr jerkkkkk gayenyer...sabo jerklaaaaa...knonnyer makcik nehhh nak abehkan zaman dara dia yang terakhir ngan kitoang gtewwww!kahakahakaha..sengal kan pompuan nehhh!camne ntah bley kawen..hahahahha....soooo. haihhh..macam2 nak citee nehh tapi lekkkkkkkkk luuuuuuuuuuuu!!!!!.lets cekidautt gambo2 jerk dluu la ekkkk!hikhikhik~

nmpak neh kat mnnn!!!!!hahaha..aku hengat dah sampai...cam gembireee melonjak keriangan la jappp nmpak felda nitar tuhh..ropenyee neh baru felda nitar 1...haiyooooooooooooooo~

pelamin angankuu musnahh~ehhhhhhhh..tebaekkk laaaaa...hakahakaha....pinkiiii u'oll~sehjak bilee ntah pompuan neh minat kaler pink!pelikk akuu!hakahakahak


seeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!kemainn ayuuuu muliaaa jerkk dalam gambaa kannn bakal penganten kiter nehhh!geramm jerkk aku tengokkk~hahahahaa...kalo kat luaaa,ya robbanaaaaaa!!!!neh pic mse malam katam quran...still in 'dara' lagikkkk~muahahahaha

we 'olls yang gorjesssss!hikkkkkkkkkkkk~

well....ini tetapppp ter 'over'kannnnn....cam nak lempang jerkk memasenggg!hikkkkkk!

haaaaaa...neh atucara paginyeee,,,si toteh neh nikah nyee pagi knduri tuhhh....hermmmm..cantekkkk ghopernyee kawan aku neh~hikkkkk~

ekcelii kann..masee hari kejadian si toteh kawen tuhh,i mean mase hari sanding tuhh, x banyak gamba kami snap..sebab ader'kejadian' lain yang jadikkk...mmg 'kejadian' naiyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa laaaaaaa...aku mmg x leh lupee laaaaa...kompom!!!!!sumpahh terpahat indah dalam diari hatiku...awwwwwwwwww~nati aku stori keh next session..gteewwwwww!!!!!tataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....;samat hari kawen totehhh!!!!

layaannn jerk~hikk~

salam..
skang habeh dahh satu sem aku gigeh ke kelas master akuu...ya robbanaa...penatnyerkk aku raserrr!baaaru satu sem nehhh!aku raserrr cam da betaun aku amek mase nak teruskan..maybe sebab aku tak beria kot nak study lagi.///ala2 tepaksee gtewww...taappi x la cam x redhooo kannn..(ehhh,canee ntahh ayat aku neh!)ekceli aku sambung master neh bukan sebab apee,yerla tuntutan keje aku...nak tanak kne sambung...dari tak minat tuhh,aderla skang minat ckit2....but!sume neh depend pader lecturer yang aja aku la kannn...dapat nyeee lecturer yang cam 8&%$*&^ tuhh!!hangen la aku kann!alhamdulilah,aku dapat yang ok gak la sem nehh...cumee beselaa....dalam ramai2 tuh ader gak yang unpredictable ,x leh gakkk aku nak kipas lebey2 kann...hikkk~daa leee..malas nak citee...

aku cite neh bukan apee...sok neh rizap aku kua...maaatila akuuu!sumpah mase pekse aku mmg x leh jawab...bapak punyee soklan tahp vavi kne asid!sah menggelupur aku nak jawab!pandang kiri kanan,kawan 2 aku pon lebey kuang akuu...tapi tahap gelupur doang x macam akuu!aku laagi juara!!!eeeeeeee./..camne ntahh!nehh kalo aku kne repeat pon aku redho neh....bukan aku nak doa tauuu...tapi dah itu tahap usahe akuu,tuh yang akuu mmg menyerah naseb...bukan aku x stadi...(walopon hakikatnyee macam haktuiii punye stadi) tapii tulaaaa....mmg cam haremm la soklannn...nm jerk open book exam..tapiii pirrahhh!!!!mmg aku agak dah!kalo aku koyak selai2 pon buku aku tuh,sahh!mmg aku x jupee punyeee..muahahahaha...aku neh kannn..hahaha..nak cite satu benda...punyeee cerdikkk tak cerdik nyerk aku...betapa bijak bestarinyer aku neh,aku bleh fail dalam test!bukan nak bangga wehhh...(ayat cam cemerlang hebeh)..tapi nehla hakikatnyeee...selame aku blajoo dploma degree dlu,x penah aku fail even test wehh...(mase skolah toksah katelaa..add math esp..muahahahah)...bile master neh...test master aku leh dapat 2/100...geli hati wehhh...x nanges plk akuu!mn taknyeee...tatau la sapee ytang wengg,aku ke lecturer tuhh..tapi tulaaa hakikatnyeee...most of the class sumee below 10 /100...tapi aku paling hine laa~muahahahahahaa...eeeeeeeee!!!camne ntahhh...aku cam boleh jawab mase test tuhh..beria gak aku jawab campai putuslaa dakwat pen aku...tapi tu jerkkk aku dapat...herm..nak wat camnee.....bak katee para akademikkk(hikhikhik)...jawapan rakyat2 dalam kelas aku neh temasuklah aku yang mulia neh jawapannyerkkk x capai piawaian seoarang master katernyeeee!aiyoooooooooooooooooooo....aku pakai pen careraaa okehhh!(kaitan??/)

hermm..gtulahhh kekdahnyeee nokkk nostalgia idopp akuu yang cemerlang gemilang tebilang...camne ponnn...aku paham..mmg kne berusahe g..aku raser aku cam tekejut lagi kot...cam perasaan esaited sambung master tuh cam terserlah la sangat kannn!hikhikhik!

hailahhh labooooooooo...ntah camnee ntahhh rizap aku neh!!!doakan aku eh!

finally!huh!

salam...
haloooooooooooooooooooooooooo...fullamakkkkkkk!!!!setelahh sekian sekian sekian lamenyeee x besiaran u'ollssssss....blog nehhh da macam2 sarang bekeliaran u'ollss..bermaharajalela habehh!maaaaacam laa aku soang kann wanita terbizi di abad neh,hikkkkkkk~well..komitmen rumah tangee...(hakktuiii!!)

akuu neh ntahhh jin ape ntahh merasukkk malaaasssssnyerkkk nak hapdet...mmg tak tegar cam dluu dahhh...neh kalo aku apdet neh maknenyee mmg aku boring sesangat la nehh...x dek watak aku kat ghumah cuti2 neh...da puas jelajah blog oang len, paaatah balik blog aku cari mud nak tekan sign in~hikkk~mud~mud~tengokk jerklaa last entri akuu...oang len da masuk rayee rakyat lain,aku rayee puasa x abeh lagikkk...kihkihkihkih....laaayan jerla labuuuuuuuuuuuuuuuu...chiawwwwwwww!

Wednesday, September 15, 2010

rayoooooo~

salam..
samat ari rayeee sumee...lambat ckit menghapdet pasal rayee neh~ntah hapee yang aku bizinyer ntah...rayer rituuu alhamdulilah bejalann ngan lancarnyee...aku bejayee period buat kali kedua nyee bulan tuhh~tahniah!untuk kali da ke bape ntah,mmg aku x dapat semayang raye lagik~paling aku 'vangga' skalik taun neh aku paling banyak tinggal pose...eeeeeeeeeee~camne ntah aku nak ekspresikan perasaan jiwa raga aku neh~aku neh verangan2 laa kot pose ptaun neh tinggal pat hari jerk...last2 hamek khauuu!!!!4 5 hari b4 rayee periyed lagikkk~aiiyoooooooo~nek pitam aku seketikaaaa bile tingat nak kne gantii banyaknyee x hengat~ok...stop pasal periyed~*bosan*

raya kali neh mmg bejalan sakan akuu...meronggeng sane cni akuu pusing sampai ke kedah...tapi aku amat x gembira (tersusun x bahse aku~muahahahah)sebab musababnyerkkk~yeeeeeee!!duit~itu aderlah amat betoi~maklomlaaaaaa tangan 'menerima' aku neh da tak berfungsi kannn...makanyaa...tangan 'memberi' aku nehh begiat ektif!phewwww*pengsan*!!

k lahhh..tetibee takde mud nak hapdet~kejii kan prangai..muahahahahaha..lantak ar~tetibee ader musibat mn ntahh muncol dalam idop akuu skang neh~tu lagik menarik pehatian aku~ngeh3..k...tataaaa sumeeeee~ngeh3

*nati aku hapdet gambo rayee kehh~*

Monday, September 6, 2010

oohhh!rumahku!

salam..
alhamdulilahh...smalam aku slamat sampai umah aku kat perak!!yahuuuuuu!!yebedabedooooooooo!!indahnyerkk wehhh...aku raser cam lamer gileee aku x balik umah..dannn!setiap kali aku balik tuh..setiap kali tuhh lahh umah aku berubah itu ini..bilik aku da betukar ghoper dahh..mak aku neh,aper lagii..dah takde keje ape nak buat,mulelaaaa dia tambah itu ini..da macam blik penganten da aku tengok...gtewww!aawwwww....hekehekehe..

biler balik umah neh,awai2 neh mmg saat indah la kot...dilayan bak puteri gunong santubong...nak mkn hapeeee????just named it!hahahaha..mak ayah akuu muleee sinseng lengan laa masak kat daporr~anak2 sumeee balikk..adek2 akuu pon pakat balik sumeee...mak ayah aku soh kitoang wat list nak mkn apeee...gigeh mak n ayah aku...anak2 4 oang,maseng2 laok laen2..doang masak ikot apee kami nak makan...hakahakahaa..tu la sebab akuu saaaaaaaaaayanggggg sangat2 kat mak ayah akuu~sanggop bangon tige pat pagi masak sahor katkami adek badek..walopon hakikatnyerkkk kami adek badek neh da tua bangka...tapi mak ayah aku yang gigehnyerkk..doang yang nak masak..sebab sian kat anak2 makn x cukoppp selame neh(katernyerkk!...padahal anak2 telebey saiz badan da neh..hekehekeh)

makanyerkkk...macam sorgalaaa idop aku kat umah neh...ari rabu nak balik penang dah..sebabnyerk aku mmg tetiap tawon rayer penang,kampong sebelah mak aku..kat saner jerk meriah sangat2... kampong belah ayah aku kat perak gak,45 min jerk darik umah aku..tapi jarang balik,sebab dah takde sesape dahh..tok aku belah ayah pon dua2 dah takde,tu yang ayah aku x kesah pon kalo raye tetiap tawon balik penang..soookaaaaaaaaa!!!!hakahakaha...aku pon x la rapat ssangat adek badek belah ayah aku neh...doang neh ramai sangat..aku x knai ponn sangat..tu yang kami pon prefer balik penang jerk..aiilebiuuuuu la ayah!ngeh3...k lahh..nak sambong jengokk ayah aku goreng dageng kunyet kat dapor utk sahor jap..anaknyerkk sebok berblogging..muahahahahahaha...mak aku tidoo g...mmg kalo sahor,bapak aku amek aleh sinseng lengan kat dapor..kang dia kejot jerk mak aku bangon makan..hekehekehe..untong mak akuu...aku nak laki cenggitulaaaaa~ngeeeeeeeeeeeeee~ ailebiuuuuu soooo much3 mak ayah!!!!!!

huh~duwet~duwet~

salam..
haishhhh..bileee rayee neh,tak yah cakapla kot pasai duwet..(silee jangan mengeloh,x bekk..ngeh3)...lajooooo camm air matee aku jehhh duwet neh ngalir kannn..tapi tulaa..setaun sekali kannn..(kate aku!)akuuu raserrr gaji hakuuu nehhh,hadoilaaaaa....paras nyawa2 ikan da neh,..bukan ikan da kot,da paras bruang kne sembelih!huh!

cakap pasai gaji,watt sakit jiwa aku jerk...nak jerkkk aku maki2 maklok2 telibat dalam poses gaji neh tauuu..(haippp!!x bekk),,,bukan apeeee...kesiannn la kat aku n golongan seumpama aku neh!da la gaji aku kne potong sebabnyee aku register lambat arituu!!!hoiiii..bukan aku sajer2 lambat nak daftanyerkk..da aku ader hal pasal master akuu..pejadahnyekkk nak potong gaji aku kannn!(dahh..malas citee neh,hati aku hancor luloh!)pelikk la kann manusia nehh..bileee time aku neh kje nak mati x hengat ,x der plakkk doang kireee keje lebey mase ker hapeeee..tapii bileee doang nmpak salah haku ckitttttttttttttt jerkkk,habehhh sumee doang korek sampai dalam..eeeee!!ntah mn ntahhh..tu yang kekadang wat aku nek fedap tuh!neh smpai ker hari neh gaji aku yang bulan 8 x masok2 lagi...oang len da habeh gunee dahhh...da nak raye2 nneh..paham2 la kannnn...nak gune duwet itu ini..geramm tol aku raserrr!!!!nek tebal cam kulit tenggiling dahhh aku raser muke aku neh dok mintak duwet mak ayah aku..bongokkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!eeeeee!!hilang saba akuuu!

mmg tepakse limit bajet gileee aku raser tawon neh...x der dah beria aku nak soping segale bagai..yang penting utk mak ayah n adik2 aku jerk....aku bantai aper2 yang ader jerkk...(mulia tak hati akuuu???hakahakaha)..x laaaa....siyess wehh..aku cam x beria sangat kot rayer tawon neh...sebabnyeeekk memkirkan duwet...muahahahahaa (gileee sipat kefemilian tak haku??/hekehekeh)..

duwet raye??/huh~mmg aku kne kurangkan la kot amountnyerk yerk...hehehe..ampon!anak2 sedara aku pon makin betambah ahlinyerkk...pehtuu yang sedia ada neh,x kan kasik setakat seploh hengget kann,kalo da besor panjang tuhhh...kang ader kater dalam hati kang(kaloo dalam hati!) " ek elehh kak shila neh(aku la tuh!)...seploh hengget jerkkk!katee keje pensyarah~" cetttttt!!!!hengat gaji haku doplohpat ribann kot~herrmmm....kne amek kireee sumee tuhhh..huh!!!!!!(mengeloh lagik~)

adoyaii...baru aku tauu seksanyaa carik duwet neh ekk esp time2 raye cenggini..neh blom aku beranak pinak g..kang dengan baju anak,pampers rayernyeee,mmg aku kasik pakai kaen batek jerk kot ptong kecik2 wat pampers../hakahakaha..gileee kejamm!yerlaaa weiii...dolu2,maser kecik2,mudee remaje lagik,sukee2 hati jerk kann nak itu ini,mintak mak ayah...bajoo rayee tak cukop doplohpat pasang,muleelaaa aku pasang muncong namblas kilometer..bleh wat ikat ekor lemboo..hentak2 kaki kat supemaket nak beli kasot ader lampuu liplapliplap..x dernyerkkk maser tuuhh pkir ntah apee mak ayah aku begadai begolok nak tunaikan hasrat nafsu gileee anaknyerkk neh...siannn doangg..skang bilee carikk duwet senirikk,barulaaa aku tau hazabnyerkkk!(mode cedey + teharu)...uwaaaaaa!!pilunyerkk wehh aku raserrr tetibee weh!

hermmm..ntahlaaaa..macam2 dalam otak aku skang..harapn aku skangg,cepat2la weiiiiiiiiii masok gajiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!jangan sampai akuuu g pukui gendang cine mati depan opis oang wat gaji kang!mmg aku melompat wat joget silambam kat ctuuuu hoiiiiii!

Monday, August 30, 2010

marah!(luahan habes2 an)

salam...
uwwaa!!!lamee sunggoh aku besiaran u'oll!!!!bizii mengalahkan ketua pengakap skolah!(motip??)...akuu raseeeee bkan takat sawang melonjak keriangan kat belog aku neh..tapii hagak2 aku raser daaa segale stalagtit,stalagmit cam kat gua2 kat belog akuu neh..haihhhhhh(buat2 mengeloh~)

keh..ekceli tetibee hangen nak menghapdet tuh menjelma tetibee...ini berikutan(skema sebentar)akuuu da cam tatau nak lepas marah!!bengang aku neh!!!!sumeee neh takde gara2 lenn,aperlagik kalo tak pasai student2 zaman skang...even aku pon da kembali jadik student,maksod aku student aku mengaja skang!attitude mmg eeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!kang kalo aku maki kateee aku ckgu kuang hajooo...tapi tulaaaa mereka mereka mereka mereka nehhhh jenih bangse x reti paham bahse!huh! geram aku!kalo sehari tuh tak menyakit kan hati aku,tak kasik aku tengking,maki dalam kelas tak SAH!!!cam x lengkap kehidupan doang neh kalo aku tak baling periuk,baling senduk,menjerit kuarkan sore nyaring akuu nehhh!!!!

batch lepas2 punyer student ok jerk ngan akuuu...x yah nak sampai aku nek hantu dalam kelas ponn..bileee da tengah2 semester tuhh,tauu jee keje masing2.... neh batch yang baru neh haaa,kalo time 1st2 class tuhhh aku kiree leh lagi kann ampon2 kan doang kalo datang kelas lewat cket,lambat hanta report,tapi nehhhh da masuk half of da semester!!!takkan setiap kali dalam kelas aku nak kne marah,tegor bende yang sameekannn...penat wehhh!!!!tambah2 bulan pose cengginii,mmg aku tepakse redho jerklaaa pahale pose aku kurang...akuuu pon pose gak,,bleh jerkk aku wat keje,x kannnn la sampai kopek bawang ponn aku yang tolng buat kannn!!!!jalan tehegeh2,nak potong cili pon sampai 4 jam!eeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!pantang 7 keturunan akuu oang lembab2 neh!

aku neh bukan jenis nak marah oang sesuke hati...maki2,katee2 VODOOOOOOOO segaleee bagai kannnnn...aku bukan tak kesiann wehhh,marah2 cam nak gileee dalam kelas,tapi bileee aku tak marah,doang nehhh punyee wat hal macam kera nak kne sembelih!!!!!bileeee aku marahhh pandaiiii nehhhh!buat mukeee!muncong patblas batu!!!bleh wat sangkot kambing bakor!branii wehhh student skang!!!aku dluuu jangan harap wehhh!!!!!lecturer baling terong pon,tesenyum lagik tau!x brani tunjuk perasaan!kalooo cam kitee dluu bilee da tau wat salah kannn,cth datang lambat keeee,keje lembab nak mamfossssss keeee,aderlaa raser besalahh tuhh nak mintak maaf ker apeee kann..takotttttt sangat bileee cam cekgu or lecturer kalo mrajukk!siap tempah kek bagai nak pujuk cekgu or lecturer,means kiter still RESPECT! tapi skangg nehhh harammmm!!!!aku tak mintakkk kek2 tuh sumeeee,atleast bilee da tau wat salah tuhhhhh!mintak maaf!!!!SUSAH keeee?????leh ilang buah pinggang kerrrrr kalo say SORRY??????????bileeee aku blaaaahhh jerk dari kelas,knon2 bengang majok la kannnn,doang pon ikot cenggitu,abeh kelas chungggggggg terus balik!!x deknyeee kot nak jupeee aku mintak maaf keeee,yerlaaa da tau wat salah kannn...neh doang pon tunjuk kekwat kat aku!jupeee aku siap jeling2!!!!wadehelll!!!!!haaaaaa!hamekk khauuu!jangan sampai akuu angkat tangan tadah doa yang bukan2 nati!mmg awas la idopp KHAUU!eeeeeeeeeeeee!!marahhhnyerkkk hakuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!

kalo kireee penat akuu nehhhh,aku lagik penat tauuu...siang malam kelas,blaja lagikk..tapiii x penah pon aku bekireeee....punyeee niat suci eklas nak mendidik nehhh,tapiiii doang yang baru jerkk masok kelas da macam2 alasan..nak pitam laa,pengsan laaa,kaki bisol laaaa..macam2 laa alasan...last2 aku yang LECTURER doang neh laaa yang gigeh menyambong keje doang!tapi kekadang mmg aku tinggai jerkk..biorrrr jerkkkkk!!!nak tengok akai doang,tapi tulaaa...camne aku tinggai cam tulaaa doang biar jerkkk...takdenyeeee kotlaa ader raser t.jawab tu kann,nak tanyee aku apee nak buat ker,..memandaiiiiiiiiiiiiiiiiii jerkkkkkk lebey!blagak sombongggg!!!!!(lagi skalik yeee,hamek khauu!)aku penat wehh!!penat kehidupan camniii...bileeee hari2 camnii aku jadikk makin fedapp!makin stresss akuu!!!MENTAL akuuu MENTALLL!!!!!!!mmg x herannn la akuuuuu kalo kat bilikkkk2 doang neehhh..aku neh jadik topik hangat umpatann!!!!!lantakkk!!aku heran apeeeeee....doang kne ingat doang tuhh sapeee,jangan sampai aku x halalkan segaleeee ilmu tunjuk ajar aku neh~sekian....

Saturday, July 17, 2010

saye penat!

salam...
uwwwaaa!nak nanges raserr!!!(awai2 nanges teros hokeh!)...aku penat sangat wehh...ngan keje,ngan sambung blaja lagik....aku raser cam nak quit jerk salah satu...aku tataulaa aku neh leh hendel ker tak...ari weekdays aku keje bagai nak matiiii rak!then abeh keje terus shiungg balik shah alam utk stadi...huh!sementara nak bese ngan kehidupan cenggini aku raser lehhh tepusing bijik mata aku...penat keje x abeh lagik terus balik nak blaja...mmg laaaa..kalo ikotkann,ramai jeerk sambung blaja cam aku nehh..ok jerk doang...memuleee jerk hazab cam aku neh...cumee aku neh...maybe sementara nak bese kannn...tu yang akuu raser seksa bebenor...nak benti keje n wat full time stadi, cam sayang plak..yerlaaa..skang keje da la susah kannn,lagik2 nak enter uitm nehh...bukan senang..aku yang da dapat peluang neh aku raser better aku eprisyet sume neh kannn...gteww!!

huh!betapa aku exhausted nyerk aku raser sampai kekadang aku raser nak korek idong pon x sempat hokehhh!betoiii weehhhh!aku keje darik pagi sampai laaaa ke tengah malam...balik2 mmg kedebung tdooo!!!!ntah mase bilee aku nak bace buku,wat esemen...matiiiilaaaaa idop akuuu!!aku yang pilih jalan neh kann...naseb aku tak kawen lagikkk!kaloo takk camner ntah komitmen aku!mau tdooo sambil tesungkor hagaknyerkk!aku raser saat neh cam aku nak nanges kuat2 jerk kat mak ayah aku~aku penattttttttttttt!!!!!!!!!k lahhh...sambung wat keje skolaaaa...hukhkhuk~

Wednesday, July 7, 2010

ngeri dowww!!!!!

salam..
alluuu!!!baru arini rasernye baru dapat besiaran n nak hapdet belog...selalu cam bese la aku neh,online jerk merayau carik jelajah belog oang len...huh!malas!ok..ekceli neh baru seminggu aku start kelas..n 4 da 1st week neh cam beselaa..aku bebel jerk dlu...class x stat g..mase neh laaa aku nak lagak bagai ratu kannn..cakap penoh mulia,bdi pekerti amat tinggi lagi...da stat kelas kanggg..hamekkk khauuu!!!jadik jin mati laki laaa akuu!!!amok habeh3...ngeh3...*buat2 garang...*wink!

hokehh..ekceli bukan mendalah stat kelas pejadahnyer ni sume aku na citee..tu nati aku hapdet entri len...neh pasal mase last week time aku memule sampai dungun setelahh bejimbak2 becuti x hengat !!!!...

keh..balik jer darik shah alam aritu,kireee sampai dungun la kannn...(tatabahasa amat cemelang~)..aku neh menggelupor la msok bilik air nak tekenceng...masok jerk aku dlam bilik air tuhhh..ko tauu aper aku nmpakk!!!!!eeeee!!geli mat!!geli mat!dowww~akuu tataula neh spisis cekti jenih hapee,bapak punyer gemokkkk elokkkkkk jerkkk dokkk berjakuzi dlam kolah air mandi umah aku....cinnabeng!dengan perasaan tak besalah nyerk tuhhh..helokkk jerkkk menatang neh dok wat kuak lentang berirama dalam kolah tuhhh...eee!!aku pon hapee lagii..menggelupor laaa kuar blik air sambil menjerit2 persis kak nita wat testing sora...vengong betoi...tebantottt segalee hasrat n hajat dihati nak shu~shu~

aku pon terjah la g kat alin..mintak tlog dia knun...tapiii...dia sama jerk cam hakuu!!!takot + ksian nak bunuh menatang tuhh~akuu neh nmpak jerrrkkk cam pejuang brani mati tentera al-qaeda,tapi hati munge2,bebudi pekerti lagik berakhlak mulia..x kose aku nak bunoh mendalah tuh...da laa dalam kolah air tuu ader air spawoh la gakkk...kalo cam cek ti tuhh dah mamfuss walkosslam,leh la aku pejamkan jugakk la mata neh cekau menatang tuh g buang...neh dengan tarap kesihatan yang maseh sehat walafiat lagik,dok berenang dengan senang hati dalam tuhhh,hengat akuu nehhh tabah bebenor nak pegang mende tuhh!!eee!!x kose mak!

aku n alin da tatau nak panggey sapee mintak tlong,dluuu...katak masok umah aku,leh gak aku panggey iwan datang jadik hero kami,nehh iwan plak takdek...dia balik kelang..tinggal laa alin n aku yang tekapai2 tahan kenceng sampai nek keras da perot aku neh~alin trai kol adik dia mintak tlong..adik dia stadi kat poli dungun neh gak..tapi adik dia tengah makan plak...sooooooooooo..aku neh pon naseblaaa ader adek jantan blaja kat uitm cni..huh!selamat aku!aku pon trai la calling dia...naseb laaa..dia x kesaa..leh tlong buang...(brani khauu nak bantah bantah cakap akuu??gtewww!)

aku pon bedesupp g masok kolej hamek dia..phewww!!slamat akuuuu oiiii!!nasebblaaaaa...aku hader adik kat cni...bleh harap gakkk....x sia2 akuuuu aku didik dia jadik insan sebegitu tabah buang menatang tuuu,eeeeeee!!!!cekopp mukeee jerklaaa akuuu~akuuu tatau adik aku wat peee ngan tikus tuhh,, yang aku nak tauuu kolah aku bersih darik anasir2 tuh..aku soh adik aku siap cuci2 kolah tu,make sure kot2 ader najis2 mugolazohnyee dalam tuh kee,muntah ijau aku kang!senang jerkkk aku tengok adek aku buat~aku pon blehh!gtewwww~ngeh3...tapi tulaaaa...hengat free jerk dia tlong haku...????aku neh selaku kakak yang bepekerti mulia neh,beli laa sate sampai 40 cocok hokehhh atas balasan2 setimpal dengannyer..cissss..tapi x perlaaa...kalo takde dia kanggg,aku raser mmg aku bior jerkk tikos debab gileee tuhhh dalam kolah,kembong punyer kembong telan air,last2 jadikkk besor bruang!eeee!ngeri doww!x kose aku~

maka saat pas tuhh..aku ngan alin pon pakat beli jerk kolah air yang ader penutop tuh,sonang!x de dah agenda maklok2 len yang menggedik nak renang berirama dalam tuh lagikk!eeeeee!!!hangen akuuu ngan maklok2 neh~

Wednesday, June 30, 2010

selamat belaja!

salam!
stat next week aku akan kontiniyu balik stadi aku..huwwaahhh!!!besediakah akuu???aku pon tau apsal gigeh bebenor aku neh nak sambung master..mmgla kannn...satu darik tuntutan keje aku skang mmg laaa kne ader master...okeh!itu aku akur!gteww...tapi tulaaaa..aku takot sbenanya neh!!da la aku wat part time hokeh..everi wiken aku kne turun shah alam utk kelas master aku...pekare ulang alik speti ini aderlah akan belangsung selame DUWE TAWON STENGAH hokeh!!!aiyooooooo~*pitam seketika*blehhh aku catch up ngan stadi lagik..keje lagikkk...mmg laa ramai yang wat cenggini kan..even my *keliks* kat faculty pon mmg sumee cenggini..tapiii aku neh!!aku!!!ntahhh segigeh mn laaaaa hagaknyerkkk haku neh!!!!!

mmg b4 diss,aku da plan2 nak wat full time stadi...sonang!my parents pon soh aku benti jer keje n doang tanggong aku stadi...tak sonok cenggituu??????harussla kannn..tapi tulaaaa...bile aku pkir2 balik...keje skangneh bukan senang kannn...da elok2 aku melangkah masok dalam uitm neh,tetibe cabot larik jerk,,x pasal nm aku bleklis kang...hishhh..x derla cenggitu kann..i mean..susah da nak dapat peluang cenggitu..waloponnn gaji aku nehhh haruslaa tak beriban2 lemon gteww kannn,tapi aku menadah tangan kesyukuran jerkla aku skangg ngan aper aku da dapat...soooooo....nak tanak aku wat jer laa full time..keliks2 kat opis pon banyak nasehat akuu..kasik semangat,soh aku trai wat part time dlu..aku pon pkir..x perla kan..atleast gaji aku tuhh..leh gak wat bayor yuran WALOPONNN!!!dana2 mak ayah tetap diperlukannn..wakakakakak*glee keji*

haihh~ntahlaaaa..harap2 aku leh handle sume neh ngan segigehnyerkkk...huihhh!!jauhh hokehhh nak ulang alik!!mmg teterap laaa aku kat jalan..naseb carpool!kaloo takk mmg mati aku sensorang..mak aku lagi syiokkkk!!bilee dia dengar idop aku cenggini selame 2 taun 1/2,dia soh aku kawen dluu TAWON depan jugakkk!!! muktamad!!!!sebarang bantahan tidak diterima!!!!aiyooooooooo...ammaaa..appaaaaa!!larikkkkkk!!!!

Tuesday, June 29, 2010

tak tenteram!

salam..
eeee!!!!aku sbenanyaa dalam mood ke'hanginan'ngan maklok2 tetentu nehh!!aku kekadang aper tau..feeling2 cam fasha sanda(gteww!) plakkk dikejar2 paparazi murahan...sumeee hal akuuu sume nak amek tauuu!!!per hal beb??????aku wat apeee,aku hapdet status fb apee...aku letak aplication hapee,sumeeeee KHAUUU sebokkk kann!!!!da banyak mase lapang sangat keeee?????ko hengat aku nak kasik pahale FREEEEE kattt ko atas sipat2 ke'caring'an ko tuhhh????halloooooo!!!tu nm nyerkkk bizi bodih hokehhh!!!x payah ko nak canang2 ke'sensasi'an aku neh kat oang lennn!!!x yahh la koo nak cubee cantas segalee aper yang aku ader!hubungan kechentaan aku takkan tejejas la bebb ngan perihal2 lahnat ko tuhh!(hamekk khauu!geramm aku!)...aku raseeee la kannn..kalo ko raseee ko nehh banyiakkkkkk sangat mase teluang kaco idop oang tuhhh,bek ko g lipat sejadah kat mesjid kee,g giget kuku kat taman bunge kerrr cam minah senget....n skati ko lahh kannn hapee ko nak buat,janji jangan nak bizi bodi , cam harramm hokehh!!!TITIKK!!!!!

P/S : terasee amat menyampah n jijikk ngan maklok pangai cam tahi!buweekkk!

Thursday, June 24, 2010

langkawi plakkk!

salam..
pak razak skangg nehh mmg musim amat baek hati...wakaakaka...after g kemeron rituu gigeh plak bawak anak bini dia g langkawi..akuu nehh kalo hikot sejarah femily aku,mmg aku sowang jerk tak penah mencemar duli g sane...oang len beribu kali da kan g sanee/..akuu????kekwattt~tanak konon~last2 padan mukee khauuu!langsong tak penah g..soo..aritu..bile pak razak tetibe ajak g sane...bedesupppp laa aku g kemas ken baju..tapi kali neh tamo jadik cam kemeron aritu..aku terus book hotel...malang menimpee lagik nmpknyekkk..maka sume hotel fully booked!cinnabeng...kol punye kol, rayu punyer rayu ..last2 dapat gakk...kat grand con't..huh~x perla..alhamdulilah gakk..kalo takk mmg matila idop nak carik mn2 surau nak merempat..gtewww!

pak razak decide nak g 3 hari 2 malam...jadilahh labuuu...so..b4 g langkawi tuhh..singgah balik penang jap,hamek tok aku...dia pon nak ekot gakkk~mmg melompat laa aku dengor tok aku ekot...dia neh mmg happening!ader geng la aku nak loyar buwok kat sanee kann..then sampai langkawi bapak aku tanak bawak kete g nek feri tuh..coz da take time plak kan nak tunggu kete sampai ke sanee..so..we all decide sewa kete jerk kat langkawi nun..

huh!!tapi aku x bleyy blaa laaa tunggu bot diaaa!!tobattt!aku cam tanak nek dahhh!akuu raser kali neh pon cam nak wat lapaz ikrar janji..lenkali kalo nak g langkawi bek aku nek katerbang(belagakk hokeh!ngeh3)bukan aper weii...menunggu bot tuh satu hal punyeelaa lamaa..siap waktu tuh kne postpone2,then bley plak bot aku yang 3 sengah neh postpone sampai kol 5 sengah!demm!!aku da lerr penat..bukan aku jerlaa kan..almost oang kat ctu cenggitu..of course la we'oll yang suppose bot kol 3.30 da redi2 kol 1 lebey,paling tak kol 2 lebey la kannn...tup2!!jadik camtuuu!!!mmg cam harramm laaaa..manusia kat jeti tuh jangan cakap!beriban2!!!yerlaaa!!!sume bot tetundaa..mmg cam ulat taik laa manusia kat jeti tuhh...plak tuhhh ngan bebudak nanges nyerkkk..yerlaa...kids of course lakann...da tunggu lelame tuhhh..wat pangai la doang kannn..sampai aku pon nek hangen..cam nak hentak2 jerrk bebudak tuhh kat dinding *elemen keji disitu*...

haaaa!nmpak takk makcikkk tudung laboh putih tuh!tu ler tok aku!mukee tengah hangen nungu bot berejam!

then bilee da datang bot tuhh..mmg x aman la kat ctuuu~nak tunggu turn cket punyee panjang nak masok bot...aku mmg waktuuh mmg maki2 dah management yang in charge bot tuhh...yerlaaa...pkir pale otak la cket oiii...da tentu2 langkawi tuhhh tempat pelancongan,,sediakan laaa facilities yang hokeh,manthopp ckett...da tauu musim cuti2 neh beriban manusia..sedia bot banyak2 cket!!!neh takk!! tehegeh2!!!!eeeee!!!berasapp badan aku!

citee dalam bot plak satu hal!aku mmg x bley bla laa scene nehh...aku dudok satu line ngan bapak aku sume laa n aku paling hujung,tapi bukan tepi tingkap tuh..line len aderla femili2 lain laa kan...tengah aku nak tido tuhhh,elok dok feeling2..tetibe panggg!!!!ader budak soang nehhh ,ntah darik mn datang nyerkkk tetibe tampa pipi akuuu!!OIIIIII!!!!!cinnabengg!!!mn mak bapak koo ha????hadoiiii!!!!aku mase tuhhh cam nakkk eeeeee!!naseb anak oangg..kalo anak aku kee,adik aku kee,mmg akuu buang jer dalam laut tuhhh!! paling akux bley blaaaa n mmg betol2 uji tahap kejelitaan aku (tetibee)bley plakkk dia dok gesel2kan hingus tuhh kat baju akuu,vengongg!!!then dia gelak2!!sawan ker hape budak nehhh...mak dia bleyy senyomm jerkk...dok katee ngan lemah lembotnyeee,"jangan..jangan wat kakak camtuuu...siann kakak..x baikkk,g sayang kakak" (tu yg dia geselkan hingus kat aku) hadoiii!!mak dia pon takdek otakk!!!!akuu nak jer kater : "kak oii!!!simpan jer anak akak neh,x payah sayang sayer pon takpeee!!!!akak makan apee ngandong dia dluuu???kemain lagikk sipat!!!" gerrammm akuu!!!

dahtuu hengat leh la dia dok diamm pas aku cam wat mukeee kan pas tuhhh~ader lagikk!!!!dia merengek2 lapo kat mak diaa!!!!yang mak dia hengat nak membutee jerkk!!!layan la anak tuhhh!neh biar melalak satu feri!menjerit2!!yang kakak dia pon bukakla twistis kat dia...leh plakk budak durjana tuhhh g tuang sume twistis2 tuhhh kat lantai...air coke yang bapak dia bukak pon dia men pancot2 kat tepi oang len!mengamok cine selang depan aku tuh!aku neh kire sabo lagii...aper kne ntahh budak tuhhh!!aper rasok dia ntah sampai jadik cenggituuu!!!eeee!pelik la akuuu...mmg tak tekawal budaknyeee!!!aku mmg pantang bebudak yang hover cenggini..ikot hati mau aku mau rendam kepala dia dalam lawot tuh!huh!phewww~(penat!)

gtuleee citee akuu yang jakun g langkawi nehh!!citee sbelom kejadian jerk hover banyakkk!!!hekehekehe...mase sampai sanee x der aper dahh..bapak aku sewa avanza,g la meronda2 kat sane..kalo da g sane tuh x sahla x g beli pinggan mangkok..mak aku laaa!!..aku relek jerk x kose layan smer tuh..wakakaka...tambah2 g IDAMAN SURI tuhh~nak menggilee aku tengok barang2nyerk...k laahh...cekidaut jerklaa gambo2 hebat langkawi neh!zaaas...guwee udah capek!


hah!!tu bapak aku baju putih tuhh!!!jangan hover nak mengorat plakkk!wakakk

adek2 akuu yang hoverr


kat umah mahsuri~abeh segale dapor ,telage diyee mandi diterjahnyerkkk!!!ntah betol ntah idokk~gtewww!

tepakse!

salam...
maka dengan ini aku tepakse me'remove 'panton gemokkk' aku yang penah post seblom neh~maybe ader pasan ..ader tak kot...ader gak 2 3 oang tanyee..sooo..kat cnii aku nak ishtiharkann ader makhlok2 yang dengki bile aku gemok!oiiii~beras umah koang habeh kee kalo badan aku beketol2???/eeee!memulee aku mmg nak wat dek jerk kan..lantakklaa makhlok2 neh ngan dunia kekejian doang..tapi kalo da sampai aku ngan incik wan aku nak sentap masin2g sebab hal neh~aku maleh la nak panjang2 cite...hangen akuu!!!da blog akuu!!!cam haramm jerk doang tu tauuu!kalo hidop tuh taksukeee,dengki ngan kejelitaan aku(gtewww!)..ko dok diam2 jerkkk!jangan sebok nak bukak2 blog akuuu!!kang aku santau angen ko kang!(diva tak aku?/)wakakaka..ahhh!sudahhh!kembali siwiyus!k lahhh..malas aku nak layan golongan kurang upaya akal pikiran neh!aku bahgiyee ape koang sebok??(gteww..konpiden akuu!ahaks..)

Monday, June 21, 2010

oooh kemeron!!!

salam...
wahhhhh!!lamee sudahhh dirikuu tidak keudara!!!gtewwwwwww...aiii ader jerkkkk....wat2 bizi aderlah watakku kehhh~ngeh3...malas sunggoh sipatt mak dara ineh nak menghapdet belogg~emmm...sementara sipat kerajinan ku ineh terserlah wat seketikaaa knunnyerrr mehh la hapdet selagi temampoooo yerkkkk~

ekceli cuti skolah arituuu tetibee bapak aku ajak g kemeron...yerlahh...jarang kami satu femili nak kompol2 gini...slalu cuti x same time...neh da alang2 sume adik badik aku ader...perlagii...ayah pon ajak g saneee..da bekuron hokeh aku tak g kemeron neh...raser2 last aku g mase umor aku dajah 5..mukeeee sucii muni lagi tuhhhh..haktuiiii!!

soooo...dengan kesempatan ituuu..maka berangkatlahhh anak banak pak razak g kemeron hailen sekangkang kera tuhhhh~konpidennn okehhhh g sanee tanpa book hotel!!!!da laaaa time skul holidayy!!hamekk khauuu!!salah percaturan idop laa g waktu nehhh~

gadis dan munge~(silee abaikan mekaseh~ngeh3)

aku nehh mmg pantang jalan kona saner kona cni...mulerlahh nk buwek2...naseblaa pak razak bawak ikot jalan baru...kuwang ckitlaaa aku nak muntah...haaaaa!!!tapi tulaaa...aku mmg raser nyesal gleeee la g kemeron waktu nehhh!!!!jalan jem cam nak mamfusssss!!!!!sepatotnyerkkk leh 45 min jer sampai puncak nun!! neh hamek khau sampai kat 3 jam hokeh nak sampai brincang...cam harram!aku dengan nak tekenceng nyee...aterrr...da stat panjat bukit tuhh..mn der tempat nak melepas kann!nek keras da perot aku tahan kencing..adek laki aku senang!!!dia hala dalam botol!!!hanjing~nak muntah aku tengokk...vengong~tapi dia legalaaa..akuu??????tepakselaa wat2 tabah!!!cinnabeng toii...abeh part kenceng,dugaan lapoo plakk..then hujan lebat giloo plak kat luaaaa...perot aku cam oang wat konsert andergraun da la bunyikknyeeee...kete mmg tak gerak2...naseb laa x runtuh gunong kemeron tuhh(choii kan molot akuu!!)

mak,ayah n my lil sis~tapiii adek aku neh lagik besor darik akuuu~kihkihih

naseb bekklaaaaa mak akuu neh begituu prihatin naseb anaknyeekkk~tetap hokeh mengamalkan konsep kampong2 dluu,bawak bekal g jalan...selak punye selak tup2!!aderlaa bekas nasik lemak ngan macam2 lawok ghopernyee..rendang kerang,masak kicap dageng,ayam goweng!!masyallahh!!!nikmattt!!!aku x pkir kenceng da waktu tuhhh~naseb laaa kete estima bapak aku ader meja..perlagikkkk!!!!akuu melahap laaaa!memuleee adek laki aku bising...busuk bau ayam goweng laa..bau sambal laaa...mengalahkan oang pegnan!!hangen akuuu..last2 doang yang bantai sampai habeh...macam oang somalia makan..lagik kejiiii!cissssss~mak akuu???watak nyee tetapp co-driver tebaek..setia menemani bapak aku yang tabah drive kete dikala nak harung jem yang macam haremm tuhhh~kihkihkihkih...

tetappp x lepasss g ladang stroberi~padahal aku nek muak tengok stroberi melambak2 kat hotel~

last2...after 3 jam gaklaa dalam jem kat ctuu..sampai la we'oll kan brincang..hujan jangan katelaa...lebat gilooo..mmg x leh kuwar mn..x g mn sangat pon kat atas sanee,sebab susah nak gerak...atas kemeron kann...aperlah sangat watak kat atas tuhh..tengok buah,tengok sayor,gtuulee kejenyeee..x kosee makkk!last2 g pasa malam kat brincang..azab!!basah lencon baju akuu..bapak aku gigeh carik hotel knun,kot2 ader..last2 nan adooooo!!!!jangan haraplaaaaa...stat hotel paling cikai sampai tarap diraja dudok(gtewww!!..hover hokeh~)sumenyeee walkossalam!pehtuuu...tak yah tunggu haper da kot...pusing2..beli teh,itu ini kat mak mentua techenta...balikkk!!!!dengan leteyy gilooo...da la bapak aku drive soang..aku penakot ya robbi nak drive estima..aku raser cam badan aku neh x layak~(kihkihkih,hover!) jalan2 ateh tuu x sampai 2 jammm...nak sampai sanee lebey 3 jam!hantuuu betoiii~maka dengan ini..aku cam nak wat lapaz ikrar janji tamoo dahh aku g kemeron kalo ginilee keadaanyerkkk!(knonnnn ikrar janji~haktuiii)


sejokkk hokeh waktu nehhh~pasai da nak malam kan..aku kejee kencingg jerk~kihkihkih

pak razak yang gigeh snap gambo anak2nyee EVEN kat paso malam hokehh~cinee dok goreng cendawan uhh jeling jerkkk~naseb x kne simbah ngan minyak panasss~auchh!

lep u la mother!!!!!ngeh3

segalee segi stroberi!!!!tepakse beli payung stroberi neh~nak harap jalan2 bese bawak payong neh,jangan harap!!!ngan gambo striberi besor2..lenlaaa payong AVON kee,giordano ker..ehhhh~

Sunday, June 6, 2010

CPR????bestttttttttt~ngeeeeee~

salam..
allluuuu~bekurun berabad gak da aku tak besiaran kat belog neh..aku slalu jerk bukak belog oang ,tapi aku malas nak hapdet..blehhh??????hahahahaa..lantakkkk~ok now..back to the stori....tengok tajuk entri tah pape jerk kannn...haaaaaa...cakap CPR mesti terer jerk u'oll kannn...aku sbelom neh dok tengok dalam tb jerklaaaa menatang ape CPR tuhhh...aku tauuu bile oang lemas ker sesak napas ker watla CPR nehh...so...tapi x penah plak tebayang aku nak wat mendalah neh kannn...apetah lagi tak sampai kat real situation...

soo..kebetulan kat uitm aku ader wat kursus pertolongan cemas...sume pensyarah wajib attend mndalah kusus nehhh~akuuu nehh muleelaaaa mengeliat semacam bile dengor segale tok nenek kusus nehhh~yerlaaaa...dengar ceramah,wat presentataion itu ini...bosann dowwwww~kusus neh sehari jerkkk~nasebbbbbbbbbbbbb...emm..tapi naseb beklaaaa tak laa bosan sangat kannnn...kireee ader teori n pektikalnyeee...n here dapat gak laaaa aku blaja camner nak wat CPR tuhhh~ato dalam simpulan bahse budimannyee...comolot mangse yang tengah sakit bawak banyak kebaikan~*keji*..kakakakaka...maybe kiter tengok cam senang jer kannn...kiter hembos na[as kat mulot oang tuhh..tapi ble aku dpat raser buat nehhh~ya robbi!!!punyerlaaa susahhh~naseb aku tak tekentot mase dok hembos2 napas*laaaaagiii kejii*...ekcelii kusus neh sume nyerr bekenaan cam mn kiter nak handle petolongan cemas or any incident yang belaku anywhere...toi jugak kannn....kekadang tuh setakat tehiris kne pisau ckit pon da meraung sampai panggey ambulan pehal beb..mende2 kecik yang mn kiter leh cure senirik,tu aderlah yang tebaek kannn~gtewwwwww!!tetibee aku lak nak sambung wat kusus kat cni...kihkihuh...kehlaaaa...kiter cekidaut gambao2 jerklaa kannnn~bosan da aku tatau nak tuleh hapeeee~(napee ntah asek malas jer skanngg!!!!!eeeeeee!!)

nmpakk takk baju merahh putih kat depan tuuuuu~haaaaa..tu lerrr dokto nyeerrrkkkk~mudeee beseri2~kehkehekehe

neh mase pektis2 balot kaki..kot kaki tekepak keeee,patah keeee...haaaaa...aku pandai daaaa balottt~hikhikhik

waaaaa!!!!!sapeeee nehhhhh??sunggoh begayeeee!!(hakktuiiii!!!)hekehekehe....bestttt okeee pegang dadee ituuu~(tetibee)..sekiann...

haaaaa..neh careee camneeee nak selamatkan anak kalo kot tecekek susu keeee,duit syiling keeee...haaaaa..aku pandai da nehhhh~(aku nmpak cam nak bunuhhh anak ker nee weeeehh????)


Sunday, May 23, 2010

kawen time!!!!!

ayoyoooooo~hari ke hari ader jerkkk kad kawen aku dapat...kalo tak by hand,ader tagged kot fb..mostly kawan2 lecturer sama ngan aku n kawan2 skolah...uishhhh~besttnyerkk aku raserrr...cam aku plakkk epi telebyy..gtewwwww~ader sowang my fren yang nak kawen tuh,kirimla kad kawen dia kat aku..soh aku edarkan kat dungun neh..untuk ex-lecturer diaa....soo...biler aku dok edar2 tuhhh..feeling2 aku plak da kawen u'oll~x ker oang kat fakulti aku neh hengat aku plak yang nak kawen...x perlaaa..atleast dapat gakla kann aku merase feeling2 hebat edar kad kawen kannn~ngeh3*gedikksss disituu*..da dpat kaddd harusssssla kne g kannnn!!!tapiii udohh ader problemnyerkk...sumer kawen mostly tarikh yang samee...ayoyooooo~mn satu aku nak kejor???sowang kat kl,sowang kat kelantan,soang kat tganu..mmg aku yang pancit tengah jalan~ngeeehh3...duitt ponn haruslaa kne siap2 kann..yolaaaa..adiah2 bagai..smer kne prepare...takkan salam2 ciyom pipi kasik duit jerk..x syokla kannn~atleast kasik petiais seketol(gtewww!!)

bileee tengok kekadang oang dok apdet kat fb pasal feeling doang nak kawen..baper hari dok hitung hari nak kawen..preparation doang...sumpah wei..aku jelezz sangat..aku yang cam melonjak2 nak kawen jugak~n aku jelezzzz bukan sebab aku dengki...salah disituu okeii~aku jelezzzz sebb doang da nak merasa saat itu n sebab jelezz tulaa aku yang teleby gedik+ hepi...*kejikannnn*..wakakakakaka

kalo tengok balik kengkawan skolah pon soang2 pakat kawen..mungkin bagi setengah oang..cam awai lagi kannn..mude laaa hapeeee...tapi aku raser x salah kalo oang tu raser dia da mampu..kalo cam aku nehhh....bukan tanak kawen..tapi telalu banyak pkir~nati pas kawen..camner ngan stadi aku laaaa...nak tunggu abeh master baru kawen laaaaa..kang pas kawen takut duit tak cukopllaaa...macam2 sangat dipkirnyaaa..tu yang mak aku susah hati ngan aku tuuu...biler dia tepon aku setat nak cakap benda ni jerkk..aku setat da tuka topik~banyak sangat aku raser nak capai impian aku nehh,tu yang takot nak kawen..

tapi tulaa..biler tengok kawan2 semude aku da nak kawen..lek jerkkkk~mmg laaaa kannn...tipoo habeh laa kalo takdek masalah kannn...tapi biler da kawen pandai da kot nak kawal sumer kannn~hermmmm..tetibeee aku raser cam esaited plak nak kawen neh~bukak jerk blog oang len....tengok doang pegnan laaaa,cite experience pegnan laaa...tunjuk2 pewotttlaaa....laaaaaagilaaaaa aku esaited(maju tak pemikiran akuuu..wakakakaka*kejii*)

siler abaikan yee pic takdek kne mengena neh..kihkihkih~

herm..aperponnn aku kne tunggu pihak satu lagiiii..takkan aku tegedik2 soang nak kawen kannn...cam incik wan ponn..dia pon dalam poses kumpol duit..yerllaaa nak kawen nehh bukan nak pakai seribu dua~aku raser cam tanak tunang..nak terus jerk langsung..sebabnyee..aku neh da laa dok jauh...nak dapat cuti pon susah...kalo tunang ponn maybe wat serentak hari ngan akad nikah~ntahlaa..just plan..modes operandi aku tunang tuh sebab nak cincin banyak jerkkk....wakakakakaka*gelak jahat disitu yerkkk*

x perlahh..paperponn tunggu la nati yerrrr..nati aku apdet lagi pasal angan2 telampau aku nehhh nak kawenn..gtewwwwww...syokkk wei aku raser kalo citee bab angan2 nehhh..yerlaa...sekadar menyedapkan ati kannn~ngeh3...

paperponn..aku doakan semua yang bakal jadik pengantin..selamat mengharungi alam perkahwinan besame yang tesayang..semogee kekal hingga ke akhir hayat!sesunggunyerkkk aku nehlaa insan gumbira2 skali biler dengar kawan2 nak kawen...kikhkihkih*gedikss sbenanya*k lahhhh...chowwwwwww~

motipp nyurukss2?????habehhh macoo habeh la tuuuuu!!!!!cepat kuwarrrr!!jum kawennn!!!gtewwwww~auchhh~

p/s : aku sbenanya tunggu maseee jerkkk kaloo laa tetibee incik wan katee "yangg...jumm kawenn!!
*aku ponn sambil tesipu2 katak pon jawab,tapi geleng pale dluuu..knon juai mahai(lempang baru tauu)...jummmm bang!!!yabedabedooooooooooooooooo~(sambil larik2 pakai baju pengantin)wakakakaka..(melampau tak angan2 aku???)


Sunday, May 16, 2010

cinta ini membunuhku..


sesungguhnyee jiwa sayer sangat terkacau2...sayer x paham aper yang sedang berlaku skang~sayer tatau aper salah sayeee...sayeee amat raser cedey skang~i'm alone..raser nak nyanyi lagu neh kuat2...sekian~

Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak karuan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.

Bagaimana, caranya untuk,
meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
ku tak seperti, yang kau inginkan.

Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku.

p/s : sayer mau pergi pantai walopon sayer tasuker pantai....sayer mau nanges kuat2 kat pantai walopon nanges itu akan memburokkan muker saye...saya harap ombak pantai akan bawak cedey sayer jaoh2 sebab sayer tasuker cedey itu~..

Tuesday, May 11, 2010

exam

student gigeh betarung nyawa jawab pekse,aku gigeh betarung nyawa snap gambo~lalalaalalal~

salam...
skang neh tamat dah riwayat student2 uitm smer nak jawab pekse...lepas daaa azab doang~watak akuuu n lecturer2 lennn waktu exam????hengat dokk freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee jerkkkk goyang tangann,kaki,buntut,sumer2 laaaa aper jerkk yang bleh digoyang?????no no no no~haruslaaa jagee exam hall u
oll~huh~penat dowww~kehulur kehilir,sambil tangan letak kat blakang,muker dongak cket(efek kasik riak skett,,bleyyy????),jalannnnnnla sekeliling dewan tuhh 3 jam~hadoilaaaaaa..sunggoh2 bosan yang amat kehhh...

kaloo dluuuuuuu2,time aku student,debor gleee hokeh nak masuk hall jawab exam...macam2 surah,cume tak bace talkin jerkkk(memain plak aku~)aku bace...nak masok dewan beria daahhh set siap2 nak langkah kaki kanan~knon afdol~insyallah...tapiii bileee tibee jerk depan pintu masok...tetuka terus kiri kanannyekkkk~tuupppp!!otomatik,kiri kanan luper habeh~dluuu cam geronnn jerk kann tengok pengawas exam...muker ala2 guru besor,tecegat depan pintu...kehulu hilir..takott doww...jangan kater nak meniru,nak angkat mukee pon aku tegetor2..gtewww~aku rser cam dikelilingi hulubalang2 yang tengah pegang pisau renbow tungggu maser nak tikam akuu jerkk kalo aku angkat kpale time exam....giloooooo~(berpikir negatif aderlah perlu utk tujuan keselamatan okeh~)

pic neh aderlah takdek kne mengena ngan entri neh~sileee abaikan,sekian~weeeeeeeeeeee

skang nehhh,,,wahhhh!!aku adorlahhhh pengawas exam ituhhh~VANGGA hokehhh~hahahaa..yerlahhh..cam berangan gak cket2 leh pusing ketwok dalam dean...haaaa...tecapai skangg hokehhh waloponnn ketwok ntah ke mane,kengkang jerk lebey~lalalallaalalal~huh!!tapi mengantokk mmg x bleh blaa....nak2 kalo jagee exam petanggg...mateeee da macam matee anak jin merahnyerkkk tahan ngantok~huh~siappla aku carik port nak lelap2 matee..gteww~wahahaha...TAPIIII!!!!bestt woooo jagee exam wehhh~ko bleh berarak dalam dewan tuh sampai muntah~pemilihan bajuuuu TEBAEKKKK aderlah PERLUU yeeee demi menjage tahap kejelitaan diri ineh~x bleyy blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~dalam exam hall neh kaannn mcam muker2 student ader..kalooo agak2 besttt cket muker tuhhh~maka tecipte laaa modes operandi aku round kat tempat tuhhhh bepuluh kali,dengan harapan kot laaa pemadam dia jatuh ker,ketas dia terbang keee..bleh laaa aku buat2 eklas +prihatin tlongggg student tu kannnn~tapiiii!!hanyer insan2 tepilih + tepelihara jerkkk akuu prihatin~wawaaa...kejiiiiiii sangat*hermmmm.....begitulee kehidupan aku sebagai penjage pekse~naseb koanglaa saper dapat aku jagee pekse~wahahahahaaha(gelak jahat~)sekiannnn..daaaaaaaaaa

arghhhh!!!!!bestnyerkkkkkk kalooo biziii~

salam...
huh~sesungguhnyerkkkk aku kini dlam keserabutan~well...skang neh bebudak aku pon da abeh exam...maka setat dengan ituuu..cekgu2 kne gigehlaaa menanda segalee tok nenek jenih ripot n key in marks..padan mukeee aku gak sbenanya tanak buat awai2...cam weekly assessment bagai smer tuhh kannn..BLEHHhhhhhhhhhh jerkkkk kalo wat awai2 semester arituu..takdekklaaa aku tetonggeng2 cam skang nehhh bawu nak final aplod markah student smer kannn~eeeee!!!pelik la akuuuu~bileee tibee waktuuu serabut cam skang nehhh bawulaa aku muler cipte AZAM bawu n nak wat sumpah aku janji nak siapkan benda2 neh awai semester..tanak tekangkang2 cam skang~tapiii tu lerrrr..janji tinggai janji~kejappppppppppppp jerk raser insap..pas setel smerr, aku cam raser LUPER DARATAN aderlahh jalan tebaek~wakakakaka....ahhh sudahhh~chowww...mau sambung ini kije~daaaaaaaaa

nehhh sumer aderlahhhh mende2 aku nak kne mengadap saing malam me'marking' nyerkkkk~huh!!nehlaa part aku raser paling azab~



gigeh kahh kami??????aku n osmet aku(lecturer gak) knon2 sedang menggigehkan diri~ew~
wwwww////azablaaa nyerklahh aku,da macam nirmala bonat kne sawan dahh~(siler abaikann segaleerr KETIDAKURUSAN segale ruper bentuk umah kuuu~


p/s : siriyesliii aku raser idop as a student lagik besttt kot~NIKMAT!!!!!

Friday, May 7, 2010

samat hari ibu~

ini emak sayeeeeeeeeeee...kecantekan teserlah sepeti anaknyeee..auchhhhhhh~hahaha

salam...
waaaaaa..hariniii ari ibu yeeee...siyess..sampai skang akuu cam konpius2 gtewww biler laaa sbenor2 nyerkk tarikh hari ibu neh~taun lepas cam tarikh len oang beria wish...taoun nehh len plakk..per kess?????ker aku syok senirik..tapi gtulaaaa kannn...aku pon cam konpiden jerkkk tengok oang beria wish saner cni kan... aku pon wishhh sajork..bagi akuuu....there are no specific day for mother's day...hari2 aderlahh hari terindah utk omakkku~gtewwwww~hari2 aku sayang dia sangat2...hari2 aku rindoooo mak sangat2...

mn akuuu???nmpakk takk aku yang mn????haaaaaaaa...tuuuuhhhh..yang betempek bedak kat daiii tuhhh~x bape jelita sangat waktu neh...makkk aiii tetaappp...jelitaaa u'oll..sleeveless lagikkkk..jangan men2~~wahhahaaha

ntah la weiii..biler aku da keje nehh kann aku raser cam akuu sayang sangat2 kat mak akuu...dluuu time aku kecik2,muker cam x braper nak mencipte kejelitaan..sumpah weii..x penah aku ciyom mak aku...just salam ciyom tangan,dahhhh..tu jerk..malu agaknyekk....takot kawan gelakk..keji kann~cam nak panggggg jer raser kalo diingat2 balikk~ciyom tangan jerklaa tahap paling tinggi aku wat....bukan tak tingin weh,nak ciyom2 pipi mak...mmuahh sanee cni kann...tapi tulaa..kang tetibeee bileee daaa wat cenggitu,risooo mak aku kater buang tebiat laaa,aperlaa...yerlaa.. tak penah2 dibuat kann...kalo cam citer drama2 tu kan...b4 kne langgar lori ker,mati sambar petir kee..kannn ader adegan2 cam anak doang wat pelik2...pelok2 mak diyeee,pehtuu kuwar umah jerr pangggg!!!!kne gilis ....wahhh!!itu aderlah trajis!!choi!!choi!!choi!!!!...kecikk2 dluuu gtuler akuu pkir...x senonoh sunggoh..gtuleeee hakibatnyerkk tengok tb sampai muntah~tebawak2 dalam watak kehidupan~tapiiii ituu semuaaa aderlahhh DULUUUUUU~

tapiiiiiiiiiiiiiii KINIIIIII(cewwahhh)...biler dah menciptee sedikit kejelitaan n menjadik gadis perawann~gtewwwwww..akuu mmg tak kireee dahh..depan2 oang aku pelok,ciyom2 pipi mak akuuu...kalo kat stesen bas nak nek bas balik tganu kee..akulaa watak drama paling sedey...pelok2 mak aku tanak lepas...ciyom2 pipi....waloponn kekadang dalam ati tedetik gak la kann...isshhh...apsal aku beria nehh~bas neh nak tebalik keee...choi!!!!tapi aku x kireee..jannji aku lepas rindoo kat mak aku.....ciyommm2 makk~

ececeeee~muke cam mulia g waktuuh nehh~lalaalalal~

skang kannn...aku mmg saaaaayangg sangat kat mak akuu...aku raser aku nak beli macam2 kat mak aku ngan gaji secipot aku nehhh...aku cmm raser tak tebalasss segaleeee jase2 mak akuu selame nehhh~waloponnn aku kecik2 dlu terok kne ngan mak banding ngan adik aku la kann...yerlaa watak anak sulong katekann..knelaa buat2 tabah kann~hahahaha..setakat kne tarik rambot...jemor tengah panas sbb x hapal sipir,kne cubit sampai lebam..kne tampa sampai senget mulot..gua talak helan beb!!!!ahahhaa... cam x bestt plak kalo tak kne tibai~wahaahahahah...gler riakk~

skang nehh~mmg hari2 aku kne kol mak akuu...kalo aku tak kol...mak aku lerr kol sampai nak meletop phone tuh~hahahhaa...betolla oang katee..bilee dok jaoh nehh...aku dapat raserrr aku rapat sangat ngan mak~umor da tuwe2 camniii ponn akuuu nanges kalo everytime nak pisah g mane2,aku ciyom pipi mak besunggoh2..ya Allah..betappa aku sayang n rindoonyer kat mak akuu..kalo blehhh kalo dia sakit ke apeee..biala sakit dia sume digantikan dengan aper yang aku ader...takpee aku redho..biala mak aku idop sehat walfaiat,bahgiyee jerkk aku tanak tengok mak aku sedey2 lagikk~

waloponnn dia tanak sesen ponn duit gaji akuu...dia katee.." x perlahh kaklong...kaklong simpan jer duit tu utk kaklong gunee..mak takpee..kaklong sayang mak n x buang mak cukoplaa..mak tanak anak2 mak susah"..sumpahhh..aku sangat sedey..sebab mak aku tak sampai ati nak amek duit aku,aku x kireee..aku belikan dalam bentuk benda cam perfume,kain,barang2 dapor,purse,n..aper2 jerk yang mak aku sukee...tak ponn aku selit celah pinggan mangkok mak aku,then bile da sampai mn2 bawu aku kol dia aku bagi duit...menanges mak aku bile tau aku kasik duit.... kekadang aku noticed that,mak aku mmg simpan jerk duit tuhh..x penah gunee pon..~mak cakap mak saaaaayang nak gunee n mak telalu appreciate aper sajer aku dah kasik selame nehh~tang tang tuu jugakk cam aku nak jerit kuat2 kateee napeelaaa mak tak gunee jerk sumee tuhhh...bialah aku takdek duit ponn..janji aku nak mak aku idop dengan sempurna~gunelaahh!!mintakklahh aper ajerkkk!!!aku akan cubee sehabes baikk utk itu..~mak da terlalu banyak bekorban utk aku selama neh~

sumpahhh~akuu raser makin hari aku makin appreciate kaseh sayang soang manusia bernama ibu~aku tanak kehilangan mak aku...aku tanak tengok air mate mak aku emnitik sbb kegagalan idop akuu...tapi aku BANGGA air mateee yang mengalir dari mak aku aderlahh air mate KEJAYAAN akuu~
huhuhu...makkk..kaklong sayang mak sangat2..samatt ari makkk..mak laa segalenyerkk dihati kaklong..mak jangan tinggal kaklong tauuu~

biziiiiii keeeeeeeeeeee

bilerkahhh sayer mauu HAPDET belog????????????????????
-
-
-
-
-
MALASkahhh????
-
-
-
-
-
-BIZIkahhhh??????
-
-
-
-
-ahhh!!!!!MACAM2 kahhhh.... kahhh....kahhhh!!!

Saturday, April 24, 2010

oohh meatball~

huwaaaaa~nehlaaa mende yangg akuu meroyan gileee okk~

salam...
arituuu...otw balikkk ke dungun...biler lalu jerk depan ikea...tetibee aku meroyan nak makan meatball kat ctuuuu~arghhhhh...da lamer ok tak makan mendalah tuhh..soo.....per lagikkkk~da alang2 lalu kat depan ctuuu...akuponn shiungggg laa masok ikea...nak lepas gian makan mendalah meatball tuhhh~lalalalaalala....


dudok 4 oang jerkk..tapi menggedik amek table cam nak makan seploh oang~



huh~akibat perasaan yang teramatla halobee bagai kne rasuk anak kerak,aku ponnn oder meatball yang seploh bijik~belagak nehhh!!!knonnn lapaa...last2 makan sepawohh aku da raser cam nak tetonggeng dahh..mn takk dengan fries lagikkk~mmg heaven habehlaaa...soo..akhirnyerkkkkk~lepass da la seketika kemeroyanan akuu nak makan meatball nehhh~weeeeeeeeeeeee~tapiiii..lenkaliii nak lagikkkkkkkkkkkkkkkk~

p/s : whai incik wan...please be alert ekkk ayat sayer yang last skali tuuuuuu~"nakk lagikkkkkkkkkk yeeee...nak lagikkkkkkk"....utk episod kali nehhh~ mmg sajerrr jerkkkann tayang over2 kasik kamoo makan hati ckettt... ~wawawawwa.....tuuu laaaaaa...sapa sohh tanak bawakkk kiter kannnn...tepaksee g senirikk jerkkk~lalalalala~x perrr...lenkalii kiterrr g yerrrrrrr~(huh~bilerlaa lenkalinyerk tuhh~)


Thursday, April 22, 2010

meroyan~

salam..
oohhhhhooooo...hoiiiiiiii!!!!!pertama kali ku melihat wajah sidiaaaaaa....(feeling2 m daud kilau~)...waduh2..hatikuuuu tetibeee tingatnyerkk kat diaaa...(gtewww tak mensyen nm,bajet seprais la nehhh~cettt..poddaa....ishhhhh..mencabarnyerkkk aku raser becintan cinton, bemadu asmara jauh2 cengginiiiiiii~huwaaaaaaaaaaa~sayerr aderlahhh sangat2 rinduuu ini olangggg woooooo....
-
-
-
-
-
-



ahhhhh!!sudahlahh...sudahlahhhh!!!!biler angen menggedikk ku sudah sampai seruuuu~giniler jadikknyerkkkk~arghhhhhhhh!!!!!siler abaikan semua inehhhh~lalalalalalaal~

p/s : duhai incik wan...kiter rindoo kamooolaaaaa~(bluekkkkkkk!!!muntahhhh~)hekehekehe..

mengkedarah~

salam..
huh~akibat ketelanjuran dirikuu ineh yang telebey lapaaaa...cengginiler ropernyerrrr...aku oder makanan cam makhlok kne rasok....last2 tak habehhh~padn mukerrrr...ntah camner aku bleh oder ntah..padahal aku x penah oder mendalah neh~stakat ABC tuhh mmg aku mengidam lamer dahhhh~x kesah la tuhhh~tetibe utk food ..aku bantai g oder bihun kentonis...hamekkk!!!muak habehhhh~eeeee..camner ntahhhh...




haaaaaa....nehla hasil2 akhir yangg mmg tobatlaaaa..aku x leh nak habehkannn..raser muak nak mati~gatal g order fud x balance langsongg~last2 tetonggeng aku nak habehkann~choiiiiii~maka dengan ini....brupppppppp..alhamdulilahhh~(sambil merangkak kuar restoren)